Samut Dede Hıdırellez Şenlikleri bu yıl Havza ve Kavak il&cce" /> Samsun/Kavak Belediyesi Online Destek

Samut Dede Hıdırellez Şenlikleri coşku ile kutlandı.

Samut Dede Hıdırellez Şenlikleri bu yıl Havza ve Kavak il&cce

Samut Dede Hıdırellez Şenlikleri coşku ile kutlandı.
8358   11.05.2014 19:15:47

Havza’ya Bağlı Şeyhler Mahallesi Samut Dede mevkinde kutlanan Samut Dede Hıdırellez Şenliklerine Havza ve Kavak ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikler, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nun şenlik alanına gelmesi ile başladı.

Şenliklerde bir konuşma yapan Şeyhler Köyü Muhtarı Kadir Dalak, Samut Dede Festivalinin 400 yıllık bir gelenek olduğuna değinerek; “ Bu geleneğimizin yaşatılmasında desteği olanlara teşekkür ederim.” dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise bu ilk kez festivale destek verdiklerini belirterek; gelecek yıllarda Havza ilçesi ile festivale daha büyük destek vereceklerini açıkladı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yaptığı konuşmasında," Festivalimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Köklü bir geçmişi olan festivalimiz en iyi şekilde kutlamak için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Tüm halkımızı 25 Mayıs Festivallerimize davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Dr. Ahmet Okuyucu tarafından keşkek dağıtımı gerçekleştirildi.