Eski Kültür Yaşatılacak

Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, Dura ve Karantu mahallelerine yaptırılan taş fırınlarda incelemede bulundu

Eski Kültür Yaşatılacak
2490   08.02.2015 15:39:41

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Her Mahalleye Bir Taş Fırın" projesi kapsamında Dura ve Karantu mahallelerine yaptırılan taş fırınlarda incelemede bulundu. Mahallelerde vatandaşlarla sohbet eden Sarıcaoğlu, başlattıkları proje kapsamında köyken mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerine birer taş fırın yapacaklarını söyledi.

Gittiği pek çok mahallede taş fırın göremediğini, gördüklerinin de çok eski olduğu ifade eden Sarıcaoğlu, "Her mahallemize bir taş fırın yaptıracağız, kadınlar bu taş fırın sayesinde bir araya gelerek imece usulü ekmek yapacak. Sosyal ilişkiyi, dostluğu, kaynaşmayı pekiştirecek. Eskiden köylerimizde bunlar oluyordu. Belediye olarak bu projemizle eski kültürümüzü geri getirmek istiyoruz" dedi.
Sarıcaoğlu, proje kapsamında diğer mahallelere de taş fırın yapacaklarını sözlerine ekledi.