Dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 54. yıl dönü" /> Samsun/Kavak Belediyesi Online Destek

Yaşar Doğu Kavak’ta Anıldı

Dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 54. yıl dönü

Yaşar Doğu Kavak’ta Anıldı
2635   12.01.2015 10:02:59

Yaşar Doğu Kavak’ta anıldı

SAMSUN Haber – Dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 54. yıl dönümünde doğum yeri Kavak ilçesinde anıldı,

Yaşar Doğu için Yaşar Doğu Mahallesi’ndeki Merve Camisi’nde cuma namazı öncesi mevlit okutuldu.

Kavak Belediyesince düzenlenen anma programına Kaymakam Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, daire amirleri, Yaşar Doğu’nun yakınları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, bu gece KADEF tarafından Yaşar Doğu’nun hayat ve başarılarının anlatılacağı konferans düzenleneceğini belirterek, “Efsane güreşçi hemşehrimiz Yaşar Doğu, Samsun’un, Türkiye’nin sesini, gücünü dünyaya duyurmuştur. Kendisini unutmamız mümkün değildi. Bir kişiyi unutmamak, bıraktıklarına sahip çıkmakla olur. Emirli Mahallesi’ndeki evinde restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. İnşallah evi, bu yaz turizme açılacak. Yaşar Doğu’ya yakışır anıt yaptıracağız. Hayatını konu alan belgesel hazırlayacağız” diye konuştu.

Mevlidin ardından katılanlara lokma tatlısı dağıtıldı.