Yaşar Doğu Kavak'ta Anılacak

Yaşar Doğu Kavak'ta anılacak

Yaşar Doğu Kavak'ta Anılacak
2950   08.01.2015 11:27:51

- Dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 54. yıl dönümünde doğum yeri Kavak ilçesinde anılacak. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, efsane güreşçi Yaşar Doğu için, Yaşar Doğu Mahallesi'ndeki Merve Camisi'nde 09 Ocak günü cuma namazı öncesi mevlit okutup lokma tatlısı dağıtacaklarını söyledi. Hava muhalefeti nedeniyle, yapılması gereken güreş etkinliklerini ertelemek zorunda kaldıklarını ifade eden Sarıcaoğlu, "Dünya ve olimpiyat şampiyonu efsane güreşçi hemşehrimiz Yaşar Doğu, Samsun'un, Türkiye'nin sesini gücünü dünyaya duyurmuştur. Kendisini unutmamız mümkün değil. Bir kişiyi unutmamak, bıraktıklarına sahip çıkmakla olur. Yaşar Doğu'nun Emirli Mahallesi'ndeki evinde restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. İnşallah evi, bu yaz turizme açılacak. Yine Yaşar Doğu'ya yakışır anıt yaptıracağız. Hayatını konu alan belgesel hazırlayacağız" dedi.