Haberler
Muhtarlar Devletin Sahadaki Elidir

Muhtarlar Devletin Sahadaki Elidir

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,” Muhtarlarımız devletimiz ile halkımız arasında bir köprü vazifesi görüyor” dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “19 Ekim Muhtarlar Günü”  nedeniyle Kavaklı muhtarlar onuruna Tirit Evinde bir yemek verdi. Yemekte konuşan Başkan Sarıcaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da muhtarlara verdiği önemi dile getirerek “Sizler devletimizle halkımız arasında bir köprü kurarak gerçekten önemli işler yapıyorsunuz. Bizlerde sizlerin ilettiği sorun ve taleplerinizi önceliklerine göre, çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.

AK Parti ile muhtarların büyük kazanımlar sağladığını söyleyen Sarıcaoğlu,” Yaklaşık 200 yıla yakın bir geçmiş olan muhtarlık makamına hak ettiği değeri veren yine AK Parti iktidarı olmuştur. AK Parti ile muhtarlarımızın ekonomik durumu düzeltilmiş, muhtarlar günü ilan edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayarak, sizlerin görüş ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en eski ve köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri göstermektedir. Kapılarımız her zaman size sonuna kadar açıktır” diye konuştu.

Muhtarlığın kolay bir görev olmadığını belirten Sarıcaoğlu “ Sizler gerçekten önemli işler yapıyorsunuz tüm çabanız mahallelerinize en iyi hizmet götürmek. Bizler de sizlere hizmet sunarken kesinlikle bugüne kadar ayrım yapmadık tüm mahallelerimize hizmeti eşit bir biçimde ulaştırdık. Bu bundan sonra da böyle olacak. Sizlerle birlikte el ele çalışarak ilçemize değişimi yaşattık.” dedi.

DOĞALGAZ KALKINMAYI HIZLANDIRACAK

Konuşmasında Kavak’ın 2014 yılından buyana çok ciddi bir yatırım aldığını vurgulayan Sarıcaoğlu,” Biz göreve gelmeden önce Kavak yılda 1.2 milyon lira yatırım alırken şimdi Büyükşehir, SASKİ ve çeşitli Bakanlıklardan ilçemizin aldığı yatırım tutarı 426 milyonu geçti. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Bu yatırımı biz yapıyoruz AK Parti iktidarı yapıyor. Eksiklerimiz elbette var bunları biliyoruz ama bu sıkıntıları da aşacağız.” dedi.

Bu arada çok yakın bir tarihte ilçenin doğalgaz kullanımına da başlayacağını söyleyen Sarıcaoğlu;” Bunun ilçemize özellikle sanayi yatırımlarında büyük faydası olacak. Mevcut OSB’miz büyük ölçüde dolmuş durumda. Ama biz ikinci bir OSB için 550 bin metrekare yer daha ayarladık. Doğalgaz ilçemize ulaşınca burada da yatırımlar hızla artacaktır” diye konuştu

Kaymakam Recep Koşal’da, muhtarların görev yerlerinde devletin temsilcisi olduklarını belirtti. Koşal, " Devletimizin, memleketimizin, birlik ve beraberliği ve geleceği için muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor. " dedi. Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çelik ise toplumsal hayatın yapı taşlarından muhtarların mahallelerine hizmetin en iyisini alabilmek için çalıştıklarını kaydetti.

Programa AK Parti ilçe Başkanı Osman Atlı, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.