Kavak'ta Yaşar Doğu'ya Büyük Vefa

Kavak'ta yapımı tamamlanan Yaşar Doğu Anıt Park içinde bulunan Yaşar Doğu heykeli açıldı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı Mevlit Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Ak Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz ve KADEF Yönetim Kurulu Üyeleri, 22. dönem Ak Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Yaşar Doğu'nun yetiştirdiği öğrenci Aziz GÜVEN, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yapmış olduğu konuşmada; "Yaşar Doğu Türkiye'nin gücünü dünyaya tanıttı. Doğu'nun vefatının ardından 54 yıl geçmesine rağmen unutulmuyor ve başarıları hala konuşuluyor.Milli güreşçimiz Yaşar Doğu ahlakıyla ve sporuyla tüm gençlere örnek olmuştur " dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da ilçe girişinde yaptırılan heykelin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, ünlü güreşçi Yaşar Doğu'nun spora verdiği önem ve Kavak Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı.Başkan Sarıcaoğlu konuşmasında; "Milli güreşçimiz Yaşar Doğu'nun Anıt Park'ta bulunan Anıt heykelinin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşar Doğu adı Kavak'ta hiç unutulmadı unutulmayacaktır" dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a Kavak'a yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı plaket verdiler.