Kavak'ta Umre Kafilesi Uğurlandı

Kavak ilçesinde 67 kişi, Umre ziyareti için kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 24 günlük Umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için otogarda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından konuşan İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, Umre'ye giden vatandaşlara yapacakları ibadet ve kurallar hakkında bilgi verdi.
Belediye Başkanı Sarıcaoğlu ise kutsal topraklara olan ziyaretin turistik ziyaret olmadığını belirterek, "O kutsal topraklara ibadet için gidiyorsunuz. Orada kaldığınız süreyi iyi değerlendiriniz. Sizlerin hayırla gidip hayırla dönmenizi diliyorum. Din kardeşlerimiz için dua etmek sünnettir, kardeşlik görevidir. Biz de sizden o mübarek topraklarda bizim, memleketimiz ve İslam alemi için dua etmenizi istiyoruz" dedi.