Haberler
Kavak'ta Turizm Eylem Planı Yapıldı

Kavak'ta Turizm Eylem Planı Yapıldı

 Kavak’ta Turizm Eylem Planı toplantısı düzenlendi.


Soğuksu Mahallesi Atatürk Parkı’ndaki kafeteryada gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçede turizme yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, ekonomik ve altyapı olarak gelişme ivmesini yakalamış Kavak ilçesinin doğal ve tarihi kimliklerinin tanıtılması, ön plana çıkartılmasının, ilçeye bakış açısını ve ziyaretleri pozitif anlamda etkileyeceğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise “Bugün Kavak’ta turizm altyapısı ve neler yapmamız gerektiği konusunda konuşmak, ortak noktalarda  buluşmak için toplandık. Şimdi sizlere turizmle ilgili yapmamız gereken çalışmalara esas olmak üzere içerisinde 18 yazılı madde bulunan kağıtları dağıtıyoruz. Bunların içerisinden 5 konuyu seçerek bizlere iade edeceksiniz. Biz sizlerin bu tekliflerinizi ayrıca değerlendirmeye alacağız” dedi.

Daha sonra, Çakallı Tarihi Taşhan ile, Tarihi Kaledoruğu, Ak Şemsettin’in babası Şerafettin Hamza’nın Soğuksu Mahallesi’nde bulunan mezarlığı, Kavak ilçesindeki özellikle de  girişteki yol güzergahında bulunan evlerin boya badana durumları ile köylerde tespit edilecek 15 ahşap evin mülkiyet sahibi ile ortaklaşa restore çalışmalarının yapılarak turizme kazandırılması konuları görüşüldü.

Toplantı, katılımcıların turizm konusundaki görüşlerini bildirmesinin ardından sona erdi.