Kavak'ta Taş Duvarlar Yenileniyor

Kavak'ta İkinci Mahmut zamanında kışla olarak inşa edilen binanın bahçe taş duvarının bir bölümü yenilendi.

Kavak'ta Taş Duvarlar Yenileniyor
3422   09.10.2014 11:08:30

Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, tamamlanan taş duvarı inceleyerek, yaklaşık 200 yıl önce 2. Mahmut döneminde yapılan duvarın ikinci defa yıkılmasına üzerindeki çınar ağaçları köklerinin neden olduğunu söyledi.

Taş duvar üzerine ağaç dikilmemesi yönünde vatandaşları uyaran Sarıcaoğlu, "Bu duvar yaklaşık 200 yıl önce 2. Mahmut zamanında, burada bulunan kışlanın bir parçası olarak inşa edilmiş. Duvar içinde bulunan ahşap binanın ön tarafında bir perde vazifesi görmüş ancak duvarın üzerindeki çınar ağaçları  büyüdükçe, kökleri yüzünden duvarda patlamalar olmuş" dedi.

Duvar yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirten Sarıcaoğlu, duvarın bulunduğu Karakol Sokak'ta yapılacak yol düzenleme çalışmalarından sonra yolun açılacağını sözlerine ekledi.