Haberler
Kavak’ta Okuyan Üniversite Öğrencilerine Yurt Müjdesi

Kavak’ta Okuyan Üniversite Öğrencilerine Yurt Müjdesi

Samsun'un Kavak ilçesinde okuyan üniversite öğrencilerine yurt müjdesi Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'ndan geldi.


Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelerek Kavak'ta okuyan üniversite öğrencilerinin talep ettikleri konuların başında gelen yurt sorununa çözüm olarak Kavak Belediye binasının yapılacağı duyuruldu.Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve İnşaat Mühendisi Arif Hikmet Çakoğlu'nun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu makamında ziyareti sırasında Belediye Hizmet Binası'nın yeni yerine taşındıktan sonra eski hizmet binasının öğrenci yurdu olarak kullanılacağının müjdesini veren Sarıcaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti;"Yeni Belediye Hizmet binamızın yapımı tamamlandıktan sonra şuan ki Belediye binamızın öğrenci yurdu olması için KYK ile protokol imzalayıp burasının öğrenci yurdu olarak kullanılmasında karar verdik" dedi.



İLÇEMİZDE OKUYAN ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAYACAK
Başkan Sarıcaoğlu; "İlçemiz bulunan üniversitede okuyan öğrencilerimizin bir kısmı yurt sorunu yüzünden Samsun'a gidiş geliş yapıyor. Amacım öğrencilerimizin zor şartlarda değil daha rahat şartlar altında eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak.Yeni belediye hizmet binamızın çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Çalışmalar bittikten sonra yeni belediye hizmet binamıza taşınacağız. Şuanki belediye binamızıda iyi birşekilde değerlendirmek adına KYK ile görüşmeler içerisine girip buranın öğrenci yurdu olarak yapılmasını talep ettik. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uygun görüldü ve protokol imzaladık" dedi.

BİNA İÇERİSİNDE GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK
Sarıcaoğlu; "Şuan ki belediye binamızda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra KYK'ya teslim edeceğiz. Belediye binamızın yan tarafından bulunan bina ilede anlaşmaya varan KYK, her iki binayı da öğrenci yurdu olarak kullanacak. Toplamda 180 öğrencinin kalacağı yurt içerisinde idari kat, mescit, arşiv, yemekhane ve güvenlik gibi yerler bulunacak. Yeni KYK yurdunun tüm öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum.Katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a gerek şahsım gerekse Kavak halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.