Kavak'ta Kadınlar Günü Programı Yapıldı

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi.

Samsun'da bulunan Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) kadın kolları ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı yapıp ardından ilçede faaliyet gösteren bir tekstil firmasında program yapan Başkan Sarıcaoğlu tekstil fabrikasında çalışan tüm bayanlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle karanfil hediye etti.Konuşmasına Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihçesiyle başlayan Başkan Sarıcaoğlu, "8 Mart kadın sorunlarının tartışılması, çözüm önerilerinin dile getirilmesi açısından önemli bir gündür. Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin temel unsurlarından olan kadınların hayatın her alanına katılmasını sağlamak herkesin sorumluluğudur. Bunun için devletimiz tarafından gerek ekonomik, gerek sosyal gerekse de hukuki olarak önemli adımlar atılmaktadır. Kadınlarımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Birgün değil hergün onlarındır” dedi.

Başkan Sarıcaoğlu tekstil fabrikası ziyaretinden sonra Kavak Devlet Hastanesine giderek hastanede bulunan bayanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayıp orada bulunan bayanlara karanfil hediye etti.