Haberler
Kavak’ta esnafın sorunları masaya yatırıldı

Kavak’ta esnafın sorunları masaya yatırıldı

Kavak’ta çarşı esnafının ekonomik sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi.


Kavak Belediye Başkanlığınca Atatürk Parkı’ndaki kafeteryada gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, belediye şube müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali İhsan Uzun, SASKİ Kavak Şube Müdürü Savaş Gayretli, eski AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt ve çarşı esnafı katıldı.

Sarıcaoğlu, görevde bulunduğu bir buçuk yıllık hizmet süresi içerisinde yaptığı ve yapacağı hizmetler hakkında video eşliğinde anlatımda bulundu.

Çarşı esnafının içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı bildiği açıklamasında bulunan Sarıcaoğlu,”Organize Sanayi Bölgemizde 21 fabrika çalışır durumda, 11 fabrika yapımı devam ediyor, 7 fabrika da proje aşamasında şu anda, Kavak OSB’deki fabrikalarda 614 işçi çalışıyor. Bekdemir Mahallesi’ndeki çimento fabrikasında sona yaklaşıldı, inşallah 2016 yılında hizmete açılacak. Gerek Kavak OSB’de yapımı devam eden fabrikalar ve gerekse çimento fabrikası hizmete girdiğinde ilçe ekonomisi, esnaf ekonomisi olumlu yönde etkilenecektir” dedi.

Çarşı esnafının, Kavak ilçe merkezinden Ondokuz Mayıs Mahallesi’ne alınan sebze pazarının önceden olduğu gibi haftanın perşembe günleri ilçe merkezinde kurulması isteğine karşı Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, bu konunun çözüm arayışı içinde olduğunu ifade etti.

Sarıcaoğlu, müze haline getirilen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ünlü Güreşçi Yaşar Doğu’nun büyüdüğü Emirli Mahallesi’ndeki ev ve çevre düzenleme çalışmalarının sonuna gelindiğini belirterek, bir kaç ay sonra hizmete açılacağını açıkladı.