Haberler
Kavak Tekstilde Marka Oldu

Kavak Tekstilde Marka Oldu

Bölgenin en büyük tekstil fabrikası olan Novak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Boz Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kavak’ta faaliyet gösteren ve imalatta 400 kişi çalıştıran Novak Tekstil fabrikası büyüme kararı alarak fabrikalarını büyüteceklerinin müjdesini verdi. Kavak Belediyesi desteği ile fabrikanın yerinin büyüyeceğinin müjdesini veren Novak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Boz şunları söyledi; “Kavak Belediye Başkanımız ile daha önce yaptığımız görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Belediyemizin desteği ile üretim kapasitemizi artırıyoruz. Haliyle Kavak’ta faaliyet gösteren fabrikamız daha fazla işçi çalıştırarak ilçedeki iş istihdama katkıda bulunarak büyüyor. Şuan da 400 personel ile bölgenin en büyük fabrikası olan Novak tekstil fabrikası çalışma alanını büyüttükten sonra ilk etap için 600 kişi çalıştıracak. Kavak’ta faaliyet göstermekten ve Kavaklı vatandaşlarımızın elinden çıkan imalatla Dünya’ya üretim yapmaktan çok mutluyum. Kavak’tan Dünya’ya ihracat ile açılan fabrikamıza gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Sarıcaoğlu’na çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Sarıcaoğlu; “İşsizlik İle Her Alanda Mücadelemiz Devam Edecek”

Göreve geldiği günden bu yana Kavak’taki işsizliği bitirmek için ciddi projelere imza atan Başkan Sarıcaoğlu şunları söyledi; “İşsizlik ile çok geniş çaplı çalışmalarımız oldu ve bu alandaki mücadelelerimizin meyvesini almaya başladık. İlçemizde anons ile işçi arar duruma geldik. Türkiye’de işsizliği yenen ilçe olarak anılmanın gururunu tüm Kavaklılar olarak yaşıyor ve hissediyoruz. Kavak işsizlik yüzünden göç verdi. Rabbime şükürler olsun ki göçü tersine çevirmek adına verdiğimiz projemiz ilçemizdeki yatırımcılarında sayesinde faydasını göstermeye başladı. Kavak artık göç alan bir ilçe konumunda” dedi.

 

“Üretim ve İmalata Desteğimiz Her Zaman Olacak”

Sarıcaoğlu; “Novak tekstil fabrikamız ilçemizin en fazla eleman çalıştıran fabrikası. Aslında ilçemizden daha fazla personelle daha fazla üretim yapmak düşüncesi ile fabrika yerinin küçük geldiğini ve daha fazla büyüyerek daha fazla eleman çalıştırmak istediklerini belirttiler. Önceki toplantılarımızda verdiğimiz sözümüzü tuttuk ve Tekstil Fabrikasının yerinin büyümesi için Belediye olarak desteğimizi verdik. İlk etap için çalışan personel sayısı 600 e çıkarılacak daha sonraki dönemlerde bu sayı zamanla çok daha fazla olacak. Novak Tekstil fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Boz Bey’e ziyaretlerinden ve ilçemize yapmış olduğu bu önemli yatırımdan dolayı şahsım ve tüm Kavaklı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.