Haberler
Kavak Belediyesi Anonsla İşçi Arıyor

Kavak Belediyesi Anonsla İşçi Arıyor

Kavak'ta İŞKUR aracılığı ile Belediyede çalıştırılmak üzere aranan personel için belediye hoparlöründen anons yapılıyor.


Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçenin en önemli sorunlarından birinin bir süre öncesine kadar işsizlik olduğuna dikkati çekerek İlçedeki en büyük meselemiz işsizlikti, zamanında ilçemiz işsizlik nedeni ile çok sayıda göç verdi şimdi ise anons ile işçi aramaya başladıklarını ifade eden Sarıcaoğlu, şöyle devam etti:

 

"Belediye anonsu ile işçi arıyoruz.Şu anda aynı zamanda Kavak'taki çalışma hayatını devam ettiren özel sektöre ait kurumlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde de Kavak'ta kalifiye eleman bulamama sıkıntısı yaşadıklarını bize söylediler" dedi.

 

KAVAK TARİHİNDE İLKLERİ YAŞIYOR
Sarıcaoğlu, "İlçemiz tarihinde görülmemiş yatırımları almaya başladı. Şuan birçok yatırım ilçemize gelmek üzere tabi bunun yanı sıra kalifiyeli elemana da çok ihtiyacımız olacak. Bunun için Halk Eğitim Merkezimizle ortaklaşa düzenlediğimiz mesleki kurslarımız oluyor.İŞKUR aracılığı ile çok sayıda elemana iş imkanı vermek istiyoruz fakat eleman bulmada çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yüzden belediyemiz hoparlöründen anons yaptırıyoruz. Yine medya aracılığı ile eleman aradığımızı dile getiriyoruz " diye konuştu.

 

İŞSİZLİK BU İLÇENİN KADERİ OLMAMALI
Sarıcaoğlu, "Sadece Samsun'da yüz bin'in üzerinde Kavak'lı vatandaşımız bulunuyor. Bursa, Gebze, İstanbul gibi birçok yerde çok sayıda vatandaşımız hayat mücadelesi vermeye çalışıyor. Alışılagelmiş bir söz var "Kavak'ta iş yok" ben bu alışılagelmişlikten vatandaşlarımızı kurtaracağım. Kavak dışında yaşayan vatandaşlarımızın Kavak'a gelmeleri için elimden gelen tüm çabayı sarf edeceğim. İlçemizde çok ciddi manada konut artışı var ve halende devam ediyor. İş sahaları gün geçtikçe çoğalıyor. Bu ilçe artık Samsun'un gözdesi olacak. Tüm vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum Kavak artık aynı Kavak olarak akıllarda kalmayacak gün geçtikçe çok ciddi projelere imza atarak bu ilçeyi bir numara yapacağım" dedi.