Farkındalık İçin Kavak Belediyesi

Milli Eğitim Tarafından “Oku” eylemini bir alışkanlık haline getirmek adına yapılan Kavak Oku çalıştayı tüm Kavak’ta büyük beğeni topladı.

Farkındalık İçin Kavak Belediyesi
620   19.01.2018 11:56:01

Başta öğrenci, öğretmen ve veliler olmak üzere tüm Kavak halkının “OKU” eylemini bir alışkanlık haline getirmelerinin önündeki engeller tespit edilerek, bu engeller için çözüm yollarının araştırılması ve toplumsal olarak “OKU” eyleminin bir davranışa dönüştürülmesini sağlayarak; okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, düşünen, bilim ve teknoloji üreten, mutlu olan bireylerin, toplumların oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “OKU ÇALIŞTAYI” projesi kapsamında Kavak Belediyesini ziyaret eden Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri okumanın her yerde yapılacağını göstermek amacıyla Belediye binasında kitap okudular. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nun da kitap okuyarak desteklediği proje kapsamında tüm öğrencilerin Birimlere giderek kitap okudu.

Belediye Toplantı Salonunda öğrencilerle bir araya gelen Başkan Sarıcaoğlu şunları söyledi; “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde yürütülen okuma çalıştayı çok güzel bir proje ve Kavak’ta ilk defa oluyor. Okuma konusunda gerçekten çok eksikliklerimiz var. Okumaya çok ihtiyacımız var bu proje ile okumanın her yerde yapıldığını herkese göstereceğiz. Bundan sonra tüm öğrencilerimiz çantalarından kitapları eksik etmesin. Bu projeye destek vermek amacıyla bende bugün Ömer Seyfettin’den Yalnız Efe isimli kitabı okuyacağım. Bu tür Sosyal Projelere Kavak Belediyesi olarak her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Farkındalık yaratmak adına Milli Eğitimimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.