Haberler
DÜNYA OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI KAVAK’TAN

DÜNYA OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI KAVAK’TAN

Dünya’nın en büyük 3. Spor Organizasyonu olan 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarının Güreş Müsabakaları Kavak’ta yapıldı.


Grekoromen ve Serbest Güreş dallarında yarışan sporcular izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Tüm Dünyada Türk Tankı olarak adlandırılan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçimiz Yaşar Doğu’nun memleketi Kavak’ta Olimpiyat güreşlerinin yapılması tüm Kavaklıları sevindirdi.  Kavak’ta dört gün süren güreş müsabakalarına; Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Sayın Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Sayın Kamuran Özden, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

SARICAOĞLU, TÜRK TANKI SİZLERLE GURUR DUYUYOR

Grekoromen ve Serbest güreşte başarılara imza atan Milli Sporcularımızı tebrik eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu şunları söyledi; “Tüm Dünyayı titreten Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu ve aynı zamanda tüm Dünya tarafından Türk Tankı olarak adlandırılan hemşerimiz Yaşar Doğu’nun memleketi Kavak’tan şampiyonların çıkması hepimizi duygulandırdı. O duygu dolu, yufka yürekli insan Yaşar Doğu yaşasaydı hepinizle iftihar ederdi. Rabbim sizlere güç kuvvet versin” ifadelerinde bulundu.


EFSANE GÜREŞÇİ JÜBİLESİNİ KAVAK’TA YAPTI
2001 Yılından beri Olimpiyatlara katılan , rakiplerini genelde 10-0 gibi teknik üstünlükle yenmeyi başaran ve üst üste 5 kez Olimpiyat Şampiyonluğu kazanan 40 yaşındaki Milli Güreşçi İlhan Çıtak, Kavak’taki  Olimpiyatlarda da hem Grekoromen hem de Serbest Stilde 2 Olimpiyat Birinciliği daha elde edip Altın Madalya Sayısını 7’ Ye çıkararak Dünya Olimpiyat Şampiyonu Rekoru kırdı. Türkiye’ye Deaflympics  tarihin de en fazla Madalya getiren ve son kez çıktığı minderden Olimpiyat Rekortmeni olarak inen başarılı Sporcumuz İlhan Çıtak Olimpiyat kürsüsünün en üst Basamağına çıkarak Jübilesini Kavak ilçesinde yaptı.

 

MİSAFİRLER EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLANDI

109 Ülke, 5.000 Sporcu ve 21 Branşta yapılan Dünyanın En Büyük 3. Spor Organizasyonu olan 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarına katılım sağlayan tüm misafirlerin Samsunda olduğu gibi Kavak’ta da en iyi şekilde ağırlandığını vurgulayan Başkan Sarıcaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak elbette ki büyük sorumlulukları da peşinde getiriyor. 109 ülkeden katılım sağlayan 5.000 sporcunun ve bu sporcuları izlemeye gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak en büyük görevimiz. Onların şehrimiz Samsundan ve ilçemiz Kavak’tan en iyi şekilde ağırlanması için tüm Samsun halkı gibi Kavak halkıda üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Tüm hemşerilerime hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm Dünya’ya Samsun’umuzu ve ilçemizi iyi bir şekilde tanıttık” dedi.

 

KAVAK DÜNYA OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Kavak Kapalı Spor Salonunda Grekoromen Ve Serbest kategoride gerçekleşen müsabakalar  4 gün sürdü. Güreşin Efsane İsmi, Türk Güreşinin Sembolü, Dünya Ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu’nun memleketi Kavak’ta yapılan  Güreş Müsabakalarında yine Dünya Olimpiyat Şampiyonlukları elde edildi. Güreş Türk Milli Takım Sporcularımız toplamda 5 Olimpiyat Şampiyonluğu İle Altın Madalya Ve 6 Dünya Olimpiyat üçüncülüğü ile Bronz Madalya alarak 11 defa kürsüye çıkıp bir kez daha göğsümüzü kabarttılar. İlk iki gün dört sıklette gerçekleşen Grekoromen Dünya Olimpiyat Güreşlerinde Milli Takım Sporcularımızdan; 59 Kg’da Mehmet Ali Yiğit, 71 Kg’da Muhammet Akdeniz, 75 Kg’da Kadir Kuş ve  98 Kg’da İlhan Çıtak Altın Madalya Alarak Dünya Olimpiyat Şampiyonu olurken, 66 Kg’da Celal Koçak Ve 80 Kg ‘da Ahmet Talha Kacur Bronz Madalya alarak Dünya Olimpiyat Üçüncüsü oldular. Yine iki gün süren ve dört sıklette gerçekleşen serbest Dünya Olimpiyat Güreşlerinde de Türk Milli Sporcularımızdan 97 Kg’da İlhan Çıtak Dünya Olimpiyat Şampiyonu olarak Altın Madalyaya sahip olurken, 61 Kg’da Mehmet Ali Yiğit, 65 Kg’da Onur Arı, 70 Kg’da Ercan Gön Ve 85 Kg’da Dursun Gözel Dünya Olimpiyat Üçüncüsü olup Bronz Madalya Aldılar.


Ayrıca Dört Gün Süren Deaflympics Dünya Olimpiyatları Grekoromen Güreş Müsabakalarında Türk Güreş Milli Takımımız Takım Halinde Olimpiyat Birincisi Olarak Şampiyonluğa İmza Attı. 

 

SARICAOĞLUN’NDAN TEŞEKKÜR
Sarıcaoğlu; “Dünya’nın En Büyük 3. Spor Organizasyonu olan 2017 Samsun 23.Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının Spor ’un Başkenti Samsun’umuzda ve Kavak İlçemizde yapılmasında Çok Büyük Emekleri Olan Ve Bizleri Onurlandıran Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey Olmak Üzere, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e, Gençlik Ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Bey’e Ve Görevi Devralan Gençlik Ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak Bey’e, Samsun Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz Bey’e ve Olimpiyat Tertip Komitesine Şükranlarımı Sunuyorum. Ayrıca Olimpiyatlar süresince Kavak ilçemizdeki Organizasyonlara verdikleri emek katkı ve desteklerinden dolayı ilçe Kaymakamımız Sayın Hacı Hasan Gökpınar’a, Sağlık, Emniyet Ve Jandarma Güvenlik Birimlerimize, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüz Ve Katkısı Olan Tüm Kurumlarımıza, Kavak Kapalı Spor Salonunu dolduran Coşkulu Ve Heyecanlı Tüm Hemşehrilerime, Uzaktan Ve yakından Gelip Bizlerin Bu Gururuna Ortak Olan Tüm Misafirlerimize Ve Çok Kıymetli Emektar Basın Mensubu Arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kavak Hep Birlikte el ele büyüyor’’ dedi.