Başkan Sarıcaoğlu'dan yangın uyarısı

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, kuruyan yabani otların yangına sebebiyet verebileceğini belirtti.

Sarıcaoğlu, yaptığı açıklamada, ilçenin kıyı semtlerindeki yerleşim alanlarındaki yol kenarı ve boş alanlarda kuruyan yabani otlar nedeniyle yangın çıkabileceğini, yangın ihtimaline karşı kuru otların temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
Belediye Başkan yardımcısı Reşat Ayyıldız ve Temizlik İşleri Şefi Veysel Aydın ile birlikte yerleşim birimlerinde incelemelerde bulunduklarını belirten Sarıcaoğlu, "Bazı yol kenarları ile boş alanlarda büyümüş ve kurumuş otları gördüm. Bu günlerde hava sıcaklığı ilçemizde mevsim normallerinin üstünde seyretmektedir. Bu kuruyan otlardan dolayı her ne şekilde olursa olsun yangın meydana gelebilir. Olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Bunun için, yangın ihtimaline karşı  kuruyan yabani otların acilen temizlenmesini istedim" dedi.

Sarıcaoğlu, kurumuş otların temizlenmesinin aynı zamanda ilçenin görünümünü de olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.