Akıl Oyunları Kavak'ta Başladı

Kavak Belediyesi “1. Zekâ Geliştirici Ahşap Akıl Oyunları El Sanatları Sergisi” düzenlenen törenle açıldı.

Akıl Oyunları Kavak'ta Başladı
91   06.04.2018 09:07:07

Kavak Gençlik Merkezinde başlayan oyunlar üç süreyle tüm çocuklara ücretsiz olarak sunulacak.  Bu yıl ilki yapılan etkinliği ilçede geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “7. Akıl Oyunları’nda öğrenci, öğretmen, velilerimizle birlikte Kavak Gençlik Merkezinde olmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi.

Belediye olarak ilçe genelindeki tüm çocuklara her türlü konuda hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Sarıcaoğlu, “Kavak Belediyesi olarak ilçemizdeki çocuklara elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Umarım bu birliktelik çocuklarımıza olumlu bir şekilde yansıyacaktır” diye konuştu.

ZİHİNSEL GELİŞİMLERİNE KATKI OLACAK

Birçok akıl oyunları bulunan serginin 3 gün süreyle ücretsiz olarak tüm Kavak halkına hizmet edeceğini belirten Sarıcaoğlu,“ Biz sosyal ve kültüre her türlü girişime destek veren bir belediyeyiz. İlçemizde de bu amaçla hem sağlıklı hem de eğitici ahşap oyunlarını çocuklarımızla buluşturmak amacıyla bu sergimizi açtık. Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel yeteneklerini daha geliştirebildikleri gibi, yeni yeteneklerde kazanırlar. Zekâ oyunları çocuklara çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. İlçemizde ki kültür faaliyetlerine katılım sağlayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Habere Ait Resimler