Mahallelerimiz
Çiçekyazı

Çiçekyazı MAHALLESİ

Muhtarın Adı : Bilal KARAKIŞ
Muhtarın Telefonu : 0 537 241 72 31

Kavak Çiçekyazı Köyü Samsun iline 62 kilometre, Kavak ilçesine 12 kilometreuzaklıktadır. Samsun  Ankara karayolu üzerinden Çukurbük sapağından yada başka bir noktadan Kavak Asarcık karayolundan demiryolu hemzemin geçidinden sola dönülerek ulaşılmaktadır.

TARİHSEL DURUM

Mehmet Eröz Sosyolojik Yönden Tür Yer Adları bildirisinde köyler ya obaların, boyların adını aldılar. Ya da tanınmış bir şahsın adını kabul ettiler. Türkçe olmayan köy adları değiştirilirken pek çok Türkçe ismin de kurban edildiğini belirtiyor. Buna Ulumaca köyü örneğini veriyor. Bu adı, eski Bulgar Türk'ü Kuman ve Peçenek oymakları listesinde gösterir. Ama kaynak sunmaması ise bizleri kuşkulandırıyor.Osmanlının bölgeye hakim olduğu ıllarda kurulmayan köy, 17. yüzyılın başlarında bir mezra halinde kurulmuştur. 1642 yılı Canik Avarız Defterinde Danışmanalan (Talışma) ile birlikte Çukurbük köyüne bağlı mezra olan iki yerleşim yerinin toplam hane sayısı 5'dir.

GEZİLECEK YERLER

Hacıpınarı ve Asarcık Deresi köyün gezilecek yerlerindendir. Köy çayırlık, şelale ve içme suyu açısından zengindir.Köyde yapılan yemekler ise, mevsimine göre sebze yemekleri ve yöreye ait keşkek, yazı pancarı, madımak, gaz ekmeği, çörek ve diğer hamur işi (pastalar ve tatlılar) çeşitleridir. Özellikle köyün ortasında bulunan taş fırında pişirilen çöreklerin tadı nefistir. İlkbahar ve yaz aylarında çıkan dağ mantarlarının da çok güzel közlemesi olur.

KÜLTÜR

Köyün gelenekleri arasında sayabileceğimiz bir güzel örnek vardır. Köyde bir cenaze olduğunda her hane cenazeye katılan yabancılardan bir kaçını evine davet edip yemek ikram eder.

EĞİTİM

Köyün eğitim düzeyi genelde ilkokul mezunudur. Üniversite bitiren azda olsa vardır. Köyde bulunan ilkokul kesintisiz eğitime geçişle birlikte kapatılmıştır. Okumuş kişiler zaten şehirde yaşamaktadır.

İKLİM

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.kışın sahil kesimlerine göre biraz daha soguktur yazın ise serin olur. yazın sehirden bunalan insanlar köye gelerek rahat nefes alırlar

EKONOMİ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda köy halkı fındık üretimine yönelmiştir. Öyle ki 10 dönüm fındık arazisine sahip haneler vardır. Fakat henüz tam yetişmediği için rekoltesi hakkında bir bilgi oluşmamıştır. Geçen yıllar içerisinde genç nüfus şehirlere (Samsun başta olmak üzere ) göç ettiğinden köyde yaşlı nüfus çoğunlukta olup bunların birçoğu da değişik kurumlardan ya da inşaatta çalışmak suretiyle emekli olmuş insanlardır.

MUHTARLIK

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 1.ŞAHİN YILMAZ 2.HASAN AKGÜL 3.İDRİS VURAL 4.MEHMET KİZEP 5.BEKİR VURAL 6.HAYRETTİN VURAL 7.AHMET KARAKIŞ

YIL MAHALLE ADI TOPLAM NÜFUSU
2021 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 95
2020 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 116
2019 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 128
2018 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 186
2017 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 72
2016 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 65
2015 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 60
2014 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 61
2013 ÇİÇEKYAZI MAHALLESİ 62

ÇİÇEKYAZI MAHALLESİNE STABLİZE YOL YAPILDI. 

219 M2 PARKE 14 MT BORDÜR YAPILDI

168 M3 TAŞ DUVAR 115 M2 DERZ YAPILDI

DİĞER MAHALLELER